Fiskdisken Malmborgs

Från de djupaste haven direkt till våra fiskdiskar

Manuell fiskdisk MalmborgsFylld med nattens fångst kommer fiskbilen i tidig morgonstund till vår dörr. I våra manuella fiskdiskar kan vi sedan under hela dagen fresta med färsk fisk och läckra skaldjur. Brukar du fundera över hur fisken du äter fångats? Har du undrat över hur världshaven påverkas?

Det är stora frågor, men viktiga för oss som vill att det ska finnas fisk kvar i haven för framtidens generationer. På Malmborgs har vi under många år satt miljö och kvalitet i fokus. Därför är det möjligt att du inte alltid hittar de mest ”traditionella” matfiskarna hos oss. I fiskdisken säljer vi till exempel inget från WWF:s röda lista, men istället ger vi gärna förslag på goda och prisvärda alternativ och vi erbjuder fisk och skaldjur med MSC miljöcertifiering.

Räkor Malmborgs

Är det ansjovis i burken?

En konstig fråga kan tyckas, men eftersom vi högaktar våra ansjovisfiléer i Janssons frestelse är det dags att räta ut frågetecknen. Visst finns det en fiskart som heter ansjovis. Den ansjovis man hittar kryddinlagd och sockersaltad på burk är dock gjord av skarpsill, en mindre släkting till den vanliga sillen.

Malmborgs fiskdisk

Ett personligt tillagningstips, en speciell laxfilé, ett glatt leende.
Vissa saker kan man bara få över disk. I våra manuella fiskdiskar bjuder vi på personlig service och helhjärtat engagemang.
Här finner du färsk fisk och läckra skaldjur som är varsamt utvalda av våra kunniga medarbetare.