Handplockat åt dig

I våra frukt- och gröntavdelningar råder mångfaldens myckenhet och du kan alltid välja mellan hundratals fräscha varor. Flera gånger om dagen får vi nya leveranser och fyller på diskarna kontinuerligt.

Fräscht och nyskördat är det ständiga ledordet. De råvaror som når våra diskar är noggrant utvalda för sin höga kvalitet. Under den svenska säsongen väljer vi att arbeta med så många lokala leverantörer som möjligt. Då kan du hitta färska råvaror som svamp, sparris och jordgubbar från skånska gårdar.

Här hittar du frukt och grönt från jordens alla hörn. Vi är väldigt noga med att tydligt skylta med varornas ursprung.

Tomatens bästa vänner

Svenska tomater besprutas inte. Det kan vi tacka flitiga insekter för. För att bekämpa bladlöss och ohyra använder svenska odlare istället en annan strategi – att skicka ut glupska insekter som glatt kalasar på bladlössen. En metod som fungerar minst lika bra som konstgjorda medel. Till pollinering tar odlarna hjälp av humlor som surrar fritt i växthusen.

Bananer med krav

Kanske är de inte lika vackra som sina konventionellt odlade kollegor. De kan ha några bruna prickar och vara av olika storlek.
Vi i Malmborgsbutikerna har valt att bara sälja ekologiskt odlade bananer. På så sätt vill vi bidra till att värna om miljön i de tropiska områden där bananerna odlas, och att förbättra livsvillkoren för plantagearbetarna.