Köttdisken Malmborgs

Vi tar ansvar hela vägen

Malmborgs köttdisk

Vi är stolta över våra manuella köttdiskar. Det som hamnar i våra köttdiskar är noggrant kontrollerat från början till slut och kvalitetsarbetet börjar redan på lantgården.

 

 

 

Varje Malmborgsbutik har egna köttmästare som är väl förtrogna med traktens råvaror. Med stor omsorg väljer köttmästaren ut de bästa leverantörerna.
Till butikerna anländer nya leveranser varje eftermiddag. Köttet styckas och förpackas manuellt, för att morgonen efter ligga i disken. Färskare än så kan det inte bli.

Omsättningen i våra köttavdelningar är mycket hög. Det innebär att du som kund kan vara säker på att alltid få fräscha varor.

Kött på Malmborgs

Lyckliga lamm

Dagens lammkött är garanterat mört och delikat och är helt klart värt att avnjuta. Lammen går ute och betar fritt och är ett positivt exempel på en bra och sund djurhållning.

 

 

Vildsvin på Malmborgs

Ett förrymt svin
Fram till 1600-talet fanns det gott om vildsvin i våra skogar. Därefter försvann de från vår fauna under ett par hundra års tid. Under 1800-talet började man dock sätta vildsvin i hägn och några av de mest nyfikna rymde. Dessa är anfäderna till de grisar vi nu stöter på i skog och mark. Köttet är nyttigt, saftigt och smakrikt och gör sig väl i höstens mustiga rätter.