Siklöja finns i klara och djupa sjöar i Finland men förekommer också i Bottenviken. Fiskens rom är en delikatess med len konsistens och små korn.
Det är ett riktigt hantverk att ta fram en löjrom av hög kvalitet. Att romen sköljs, torkas varsamt och saltas i rätt tid gör att den får fantastisk kvalitet och smak! När den finska löjrommen produceras tar man hand om hela fisken. Det är viktigt att all mat tas till vara!
Klart på under 30 minuter!
Löjromschips är löjligt enkelt, och löjligt gott. Vispa ihop en syrlig kräm på citron och crème fraiche, klicka på salta chips och toppa med lyxig löjrom.
4 portioner
Ingredienser:
1 dl crème fraiche
Finrivet skal av 1/2 citron
Ca 70 g mandelpotatischips eller lantchips
Till garnering:
80 g löjrom (eller röd stenbitsrom)
Finhackad gräslök
Ev dillvippa
Nymalen svartpeppar