Brunkål, lax, ris à la Malta eller julskinka, alla har olika favoriter på julbordet. Men för oss är julens stjärnor alla hårt arbetande bönder och lokala leverantörer som ger oss fräscha råvaror efter säsong. Mathjältarna som ger stjärnglans åt julens fester.
Populär klassiker i våra diskar
Hos oss hittar du julskinkor i alla varianter och en av våra mest populära är den från Jakobsdals Charkuteri. Där tillagas skinkan på samma sätt som på 1960-talet. De använder sig bara av svenskt kött och väljer ut de bästa delarna till klassikern Mor Matildas julskinka. Men inget går till spillor, det som inte går åt använder de till korv, sylta och andra rätter.
Smaka på julen i butik
Medan första advent närmar sig och vår omgivning lyser upp av adventsljusstakar och ljusslingor, smygstartar vi på Malmborgs julen. Nu dukar vi upp med godsaker till julbordet tillsammans med våra leverantörer. Och du är välkommen att smaka! Dessutom har vi alla dagar klassiska julfavoriter (och en del med en ny twist) i vår delikatess. Prova apelsinsillen eller köp hem en vegansk grönkålssallad. Låt dig inspireras när du plockar ihop ditt eget julbord!
Bli gäst på din egen julfest
Behöver du hjälp i julstressen? I så fall har du kommit helt rätt! Våra kockar gör jobbet åt dig så att du kan fokusera på smakerna och sällskapet. Med skafferier stora som hela matbutiker har vi något för alla.
Klassisk griljerad julskinka
Svårighet: Medel.
Tid: 45 min.
Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre. Toppa med ströbröd och in i ugnen tills skinkan fått lite färg.
Ingredienser: 5.
1 äggula
1/2 dl senap (gärna Västervikssenap)
1/2 msk majsstärkelse
2 msk ströbröd
ca 1 kg färdigkokt julskinka