Skåne kallas med rätta ofta för Sveriges skafferi. Faktiskt är det så att mer än hälften av all mat som produceras i Sverige kommer från Skåne, och hälften av den svenska livsmedelsindustrin är skånsk.
Dessutom är det naturligtvis så att ju kortare maten rest innan den hamnar på våra matbord, desto bättre är det för miljön.
Leta efter märkningen ”Lokalt från Skåne” när du vill handla lokalt & hållbart!
1. Lokalt Producerat
Att sälja lokala varor är ett sätt för oss att erbjuda mångfald, stödja småskalig produktion och lokala jobb. Men också ett sätt att lyfta fram genuint mathantverk och fingertoppskänsla för traktens råvaror.
2. Miljö
De miljösmarta valen ska vara enkla, både för våra kunder och för oss själva. Varje dag arbetar vi med miljösmarta lösningar på kontor, i butiker och på apotek. Tillsammans med våra kunder ska vår miljö- och klimatpåverkan att minska.
3. Hälsa
Vi vill göra det enkelt för människor att äta nyttigare, må bättre och leva hälsosammare. Vi hjälper våra kunder genom vårt sortiment, men också genom att inspirera, ge goda råd och guida till ett friskare och bättre liv.
4. Kvalitet
Våra produkter och tjänster ska uppfylla våra och omvärldens krav på kvalitet och säker hantering men också på arbetsförhållanden och djuromsorg.