K A Lundbladh

Portabello är en kastanjechampinjon som har fått växa och mogna ytterligare några dagar. Den har en fast konsistens och djup, fyllig smak som med lätthet kan ersätta kött på grillen. Varför inte en vegetarisk burgare? Används ofta till att ugnsrosta med läcker fyllning.

Visste du att Shiitake är väldens näst mest odlade svamp? I gamla tider användes shiitake i Asien av adel och samurajer och ansågs vara potenshöjande. Shiitake är den svamp i vårt sortiment som har mest umami-smak. Hatten är mjäll och foten har en trådig textur. Den är fantastiskt god att sylta.

Kallas ibland för Skogschampinjon eller brun champinjon och är fylligare i smaken jämfört med vanlig. Den har både mer smak och mer textur än en vanlig champinjon. Passar fint i en boeuf bourguignon eller som topping på hemlagad pizza!

Den grå Ostronskivlingen är den vanligaste sorten i butik, men vi odlar även röd och gul. Den växer i klasar och har en mild, lite nötaktig smak. God som bas i en svampsås, eller varför inte fritera den som ett lättsamt tilltugg till ett glas bubbel!