Etik, ansvar och kvalitet

Etik, ansvar och kvalitet – visst är det tunga ord, och vid en första anblick kan man fråga sig vad de har med mat att göra.
Allt skulle vi nog svara. För oss är det inte tillräckligt att erbjuda fina råvaror till vettiga priser. Vi vill lite mer. Det innebär till exempel att vi väljer leverantörer med stor omsorg.
De varor vi väljer att ta in i våra butiker ska vara odlade eller framställda på ett sätt som är både miljömässigt, socialt och etiskt acceptabelt.
Därför hittar du ett brett sortiment med produkter som har olika typer av kvalitetsmärkningar. Fairtrade, KRAV, MSC och Svanen är bara några exempel.

Vår kvalitetsfilosofi innebär också att vi är öppna för nya leverantörer som är ett föredöme på marknaden:

– Det kan röra sig om små producenter som framställer sina varor på ett hantverksmässigt sätt.

– Det kan också vara gårdar som låter djuren vistas i det fria och leva ett harmoniskt liv.

Att arbeta med mat är roligt! Det ger också möjlighet att arbeta för kvalitet och en sund samhällsutveckling på ett större plan.

Vi väljer leverantörer med omsorg

Skåne är känt som Sveriges kornbod och visst är vi lyckligt lottade. I närområdet finns en mängd fina leverantörer och gårdar som producerar mat av världsklass. Något som blir särskilt tydligt när vi handplockar våra leverantörer. Som kund kan du till exempel välja mellan ett stort utbud av ekologiska och närproducerade varor. Omsorgen om miljö och omvärld syns i allt vi gör.