Om man vill upptäcka något nytt måste man vara lite nyfiken av sig. Som när det gäller det där med att äta veganskt. Kanske inte alltid men någon gång då och då, eller varför inte en dag i veckan?

Att äta veganskt är att äta gott, fast utan något som kommer från djurriket. Varken kött, fisk, fågel eller skaldjur. Men inte heller mejerivaror, ägg eller gelatin. Låter det svårt? Det behöver det inte alls vara. På Malmborgs har vi redan ett brett sortiment av garanterat veganska varor i våra butiker. Och vi lovar att det ska bli många, många fler. Ge oss bara lite tid.

Symbolen med en kålrot visar vilka produkter som är veganska. Du kommer att bli överraskad när du upptäcker hur mycket gott det finns att välja mellan. Och hur gott det kan smaka att vara lite nyfiken ibland. Välkommen in!

Sju goda skäl att våga vara nyfiken!

För en hållbar miljö
Vegansk kost, liksom all vegetarisk kost, bidrar till minskade växthusgaser och till att mindre vatten behöver användas för att producera den mat vi äter.

För att det är gott
Att äta grönt är gott och nyttigt. Fråga vilken stjärnkock som helst vad de tycker är roligast att laga.

För djurens skull
Ett starkt skäl för många att bli vegan är att man ogillar att djur förds upp enbart för att bli mat och för att man ser brister i dagens djurhållning.

För att det kostar mindre
Att laga mat från växtriket efter säsong är inte bara billigt. Det ger omväxling och många nya spännande smakupplevelser.

För ett mer aktivt liv
Många väljer att äta veganskt för att de upplever att de mår bättre, känner sig gladare och får mer ork till olika aktiviteter, men också för att de har lättare att koppla av och sover bättre.

För en bättre hälsa
Hälsoskäl är en annan orsak för många att bli veganer. Det kan vara överkänslighet mot mejeriprodukter, för att minska risken att få diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar eller för att man vill gå ner i vikt.

För att det finns goda alternativ
I dag finns det många bra veganska alternativ. Och de blir hela tiden fler och fler. Dessutom till priser som är riktigt aptitliga!