Bästa påsen håller länge

Nätkassar fair trade

Nätkassar Fairtrade
Våra Fairtrade-märkta nätkassar i ekologisk bomull tillverkas i Indien i ett samarbete mellan Malmborgs och Individuell Människohjälp. De är slitstarka och kan användas om och om igen.

Papperspåsar till frukt och grönsaker

Till frukt och grönsaker
De små genomskinliga plastpåsarna till frukt och grönt kommer att fasas ut efter hand. Istället använder vi kraftiga papperspåsar – utmärkta som kompostpåse hemma och godkända för kompostering i kommunal avfallshantering.

Textilpåsar Fairtrade

Textilpåsar Fairtrade
Malmborgs Fairtrade-märkta textilpåsar i ekologisk bomull tillverkas precis som nätkassarna i Indien i ett samarbete med Individuell Människohjälp. De är rejäla, snygga och kan användas om och om igen.

Papperspåsar

Papperspåsar
De klassiska papperspåsarna tillverkas av svensk cellulosa. Lokal produktion ger korta transporter och mindre CO2-avtryck. I Sverige avverkar vi också få träd i förhållande till tillväxten.

Non woven-påsar

Non woven
Malmborgs egendesignade Non woven-påsar är bra för miljön på flera sätt. Vid tillverkningen används relativt lite energi och vatten, och plasten i påsarna är till stor del återvunnen. De är mycket starka och kan användas många gånger.

Utveckling pågår!

Malmborgs letar hela tiden efter nya, miljövänliga material till bärkassar. Just nu tittar vi på ett material som använder krita som bindemedel. Kassen har låg miljöpåverkan, men är fortfarande lite för skör. Målet är att den ska hålla för minst 50 användningar. Vi arbetar också för att använda mindre plast inne i butikerna, till exempel genom att slå in fisk och andra färskvaror i vaxat papper.