Bär hem dina matvaror med gott samvete

Det kanske låter otroligt, men är alldeles sant – en shoppingkasse kan faktiskt försörja en hel familj och skapa framtidstro.

Tillsammans med Individuell Människohjälp (IM) har Malmborgs tagit fram en slitstark shoppingkasse i ekologisk bomull, som kan användas om och om igen. Den tillverkas i en liten fabrik i New Delhi, Indiens huvudstad, av textilarbetare som alla har någon form av funktionsnedsättning.

Gemensamt för alla är att de genom det här projektet får en möjlighet att försörja sig själva och sina familjer. Den lön de får för sitt arbete räcker till hyra, mat och kläder, men också för att skicka barnen till skolan och skapa ett eget sparande. Tillverkningen är godkänd av Fair Trade. Det garanterar rättvisa löner, bra arbetsvillkor och en säker arbetsmiljö

Fast kanske viktigast av allt – ett hopp om en bättre framtid har tänts! 

Vår Fair Trade-märkta shoppingkasse hittar du i butiken. Kassen är tillverkad i ekobomull, står stadigt, är lätt att lasta och kan användas om och om igen.

Av det du betalar för kassen går merparten till IM och textilarbetarna i New Delhi. För varje kasse som du köper plussar vi på Malmborgs dessutom på med ytterligare 2 kronor. Det är pengar som oavkortat går till IM och deras arbete, både i Sverige och i andra länder runt om i världen.

Ensamma kan vi göra lite. Tillsammans kan vi göra mycket.

Läs gärna mer om IM och deras arbete.