Vårt eget val - ica malmborgs

Vi har under åren hittat produkter som vi tycker om lite extra. Kanske för att de är närodlade, kanske för att de är nyttiga eller bara helt enkelt för att de har en kvalitet utöver det vanliga. Dessa produkter har vi valt ut. Vårt eget val.

Tanken bakom Vårt Eget Val

Som Malmborgshandlare har vi ett genuint och personligt intresse för det som finns i våra butiker. För oss är det inte bara varor som ska säljas. Mat är för oss en hjärtefråga.

Tanken bakom Vårt Eget Val är att vi sakta men säkert ska välja ut och lyfta fram ett fåtal produkter inom varje färskvaruslag – frukt och grönt, kött, fisk och delikatess – som vi är extra stolta över.

Vad krävs för en vara ska kunna bli Vårt Eget Val?

För att utnämnas till Vårt Eget Val av Malmborgsgruppen måste en vara ha ”det där lilla extra”.
Det kan handla om närodlade tomater som fått växa sig solmogna hos en lokal odlare. Det kan vara lyckliga kycklingar från en familjedriven gård någon mil bort. Kanske är det bara nyttiga produkter som har en kvalitet utöver det vanliga. Närodlat och ekologiskt är en fördel men inte ett måste.

I konceptet ingår även unika produkter som vi på Malmborgs tar fram i samarbete med en leverantör. Ett exempel är de färska kräftor som kokas i vår egen lag, kryddad enligt eget recept.
Kriterierna för att utse en vara till Vårt Eget Val kan tyckas luddiga.
Men så är det med mat. Det är ofta doften, smaken, texturen och känslan som får styra.

Det är helt enkelt våra personliga favoriter och beslutet att utnämna en vara till Vårt Eget Val tas gemensamt av Malmborgshandlarna.