Vi brinner för hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete präglar allt vi gör. Med engagemang för miljö och klimat vill vi ändra spelplanen och visa vägen.

Med passion gör vi skillnad

Hållbarhet och matlust går hand i hand i Malmborgs värld. Vi vill göra dig sugen på närodlat och ekologiskt. Inspirera till bra val för din hälsa och allas miljö. Ta svinnhantering steget längre genom att förvandla utsorterade varor till smakfulla rätter i våra egna kök. Och välja grön el från blågul vindkraft.

Nya idéer kring klimatsmarta projekt väcks ständigt och butikerna sporrar varandra. Vi ser det som positiv konkurrens. Det är så viktiga satsningar som Resurskocken och ICA Malmborgs egna märkningar blivit framgångsrika. Det har gjort oss till föregångare inom hållbarhetsarbete på nationell nivå, en position vi vill behålla.

Gröna löften som färgar allt.

Visste du att Malmborgs 6 butiker i Malmö och Lund är både KRAV- och Svanenmärkta? Ett sätt för oss av vara under sträng hållbarhetslupp hela vägen från inköp till svinnhantering och allt däremellan. Inte för att vi måste, utan för att vi vill.

Certifieringar

Certifieringar

Utöver våra egna märkningar hittar du många välkända certifieringar hos oss.

Egna märkningar

Vi har tagit fram flera märkningar för att göra det enklare att handla hållbart.

Svinnsmart

Tack vare flera svinnsmarta projekt har vårt matsvinn nästan försvunnit helt.