Svanen

Hos oss hittar du många Svanenmärkta varor. Men visste du att även butikerna är Svanenmärkta? Det kräver att vi har ett helhetsperspektiv på vårt miljöarbete. Ett klimatansvar som ingår i köpet.

Lätt att välja, svår att få

Genom att Svanenmärka butikerna vill vi bidra till att spara på jordens resurser. Vi vill också visa dig som är kund att vi menar allvar med vårt miljöarbete eftersom det är lätt i vår bransch att låta bli. När du handlar på ICA Malmborgs ska du veta att vi är under sträng lupp. Vi kompromissar inte med miljön och det gör inte Svanens krav heller – en trygghet för både dig och miljön.

En Svanenmärkt butik

När du handlar i våra Svanenmärkta butiker kan du vara trygg med att vi:

N

Erbjuder ett bra urval av miljömärkta och ekologiska varor.

N

Drivs energieffektivt för att minska vår klimatpåverkan.

N

Har fokus på avfallssortering och att minska både matsvinnet och mängden vanligt avfall.

Svanen ICA Malmborgs

Varför kämpa?

Genom det starka miljöarbete och engagemang som en Svanenmärkning innebär för våra matbutiker vill vi bidra till att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål för att säkra en hållbar utveckling. Vi vill också visa våra kunder och medarbetare att vi har förstått vad det handlar om och tar vårt ansvar.

Svanen i våra butikshyllor

Svanenmärkta produkter måste uppfylla hårda krav ur klimat-, miljö-, hälso-, funktions- och kvalitetssynpunkt. Dessutom måste de vara minst lika bra som icke-märkta produkter. Till skillnad från KRAV kan man inte Svanenmärka mat och livsmedel. De två fungerar som komplement till varandra. På Malmborgs hittar du Svanen exempelvis på hygienartiklar, bakplåtspapper, blöjor, batterier och städprodukter.

Svanen och KRAV väger tungt

Vi var tidiga med att Svanenmärka våra butiker. Idag har fler kedjor tagit steget, vilket vi är tacksamma över. Men vi är fortfarande relativt ensamma om att även KRAV-certifiera butikerna. När vi säger att du handlar hållbart på ICA Malmborgs kan du lita på att det finns tyngd bakom orden.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Hållbarhet

  I vår värld går hållbarhet och matlust hand i hand.

  KRAV

  KRAV är ett av våra vassaste verktyg och en trygghet för dig som kund.

  Svinnsmart

  Tack vare flera svinnsmarta projekt har vårt matsvinn nästan försvunnit helt.