För ett hållbart hav

Vi hjälper dig att handla mer hållbart i fiskdisken.

Hållbarhet under ytan

Ett besök i vår manuella fiskdisk är en upplevelse för alla sinnen. Här möter matinspiration och senaste trenderna ett aktivt hållbarhetsarbete som präglar både sortiment och drift. Här handlar du fisk och skaldjur med både ögat och hjärtat i en fiskdisk som är MSC- och ASC-certifierad.

Fina fisken i disken

‘För ett hållbart hav’ är ICA Malmborgs egen märkning som vägleder dig till klimatsmarta val i fiskavdelningen. Förutom MSC och ASC så är KRAV och Världsnaturfonden vägledande i vårt arbete. En trygghet för dig som vill handla utan att kompromissa med miljön.

Från havet till butikerna

När vi erbjuder ett klimatsmart sortiment väljer vi att se helheten. Vi har en lång tradition att stötta den lokala och småskaliga fiskenäringen. På så sätt undviker vi långa transporter och bidrar till en levande landsbygd. Det är också ett bra sätt att hitta nya spännande produkter som efterfrågas av er kunder.

Hållbart från havet hem till dig

När solen värmer upp vattnet längs svenska västkusten vaknar havet till liv. I slutet av maj landar den första svenska makrillen på fiskauktionen i Göteborg. Och tack vare vår duktiga grossist Bröderna Hanssons Fisk hamnar de bästa exemplaren i vår fiskdisk på ICA Malmborgs. Recept och inspiration hittar du här.

Skrei fisk

Från butikerna till dig

Brukar du klia dig i huvudet när du ska välja fisk? Vi vill sprida kunskap och inspiration inför köpet. Vi hjälper dig gärna med allt från tips på tillagningsmetoder och recept till att fjälla och filéa fisken efter önskemål. 

Det är alltid lika roligt när storögda barn får syn på en färsk matfisk i disken. Så vill vi inspirera en ny generation och väcka ett livslångt intresse för mat, miljö och hälsa.

MSC och ASC

Genom att välja fisk och skaldjur som har dessa märkningar bidrar du till en konsumtion som inte utarmar haven.

marine stewardship council-logo

Hanssons havskräftor

MSC och ASC

Besök vår fiskdisk som är både MSC- och ASC-certifierad.