Lokalt från Skåne

Vi vill gärna jobba med lokala leverantörer. Och du som handlar hos oss har vant dig vid att hitta skånska ortsnamn på våra varor.

Mat i världsklass

Långa transporter känns onödiga när vi har Sveriges skafferi utanför dörren. Vi köper hellre in grönsaker, kött och mejeriprodukter från de hårt arbetande gårdarna några mil bort. Hållbar och lokalproducerad mat av högsta kvalitet.

Matlust från Skåne

För att du enkelt ska hitta lokala leverantörer när du handlar har vi tagit fram märkningen Lokalt från Skåne. En kvalitetsstämpel på mat från stabila leverantörer som har sina rötter i den skånska myllan. Håll utkik efter den när du vill köpa klimatsmart mat som smakar himma.

Vi lyfter skånska mathjältar

Att sälja närproducerade varor är ett sätt för oss att erbjuda färska produkter med lägre klimatpåverkan samt stödja småskalig produktion och arbetstillfällen i vår egen hembygd. Vi vill gärna lyfta matlust från Skåne. Och alla engagerade mathjältar där ute som delar vår passion för bra och hälsosam mat.

Kvalitet och mathantverk

Under ett halvt sekel har många nära band knutits till duktiga lokala leverantörer och relationerna sträcker sig ibland flera generationer tillbaka. Arne Malmborg, som öppnade första ICA Malmborgsbutikerna, brukade cykla runt och leta skånska odlare och han var du med bönderna ute på gårdarna. Det syns i våra diskar än idag.

Vi handlar hållbart

I vår värld går hållbarhet och matlust hand i hand i hand.