Resurskocken

När hållbart smakar som bäst

Resurskocken är en svinnsmart satsning som startade på ICA Malmborgs Tuna i Lund. En framgångssaga som växte till en riksnyhet och inspirerade livsmedelskedjor i hela Sverige. Numera arbetar samtliga ICA Malmborgs butiker efter modellen och matsvinnet har i det närmaste försvunnit.

Det som gör Resurskocken till ett framgångsrikt projekt är att det rymmer både maten, människan och miljön. Vi lyfter matlusten och våra läckra butikslagade rätter. Du kan köpa hälsosam mat lagad från grunden till ett bra pris. Och miljön gynnas när matsvinnet minskar.

Maten alla tjänar på

Resurskocken går ut på att råvaror som sorterats ut från våra avdelningar men som fortfarande är av god kvalitet förvandlas till läckra rätter tillagade av kockar i butikernas kök. Mat som är snäll både mot plånboken, hälsan och miljön. Och framför allt, mycket god och uppskattad av er kunder!

Kreativa kockar

Butikernas kök är vår stolthet. Här lagar skickliga kockar och kallskänkor mat från grunden som du kan handla till lunch, middag och fest. När råvarorna varierar från dag till dag krävs kreativitet och snabba beslut runt grytorna. Här möter de senaste mattrenderna det skånska kökets välbekanta smaker utifrån säsong.

Mathjältarna på golvet

Resurskocken sträcker sig bortom våra butikskök. Hela personalen är engagerad och projektet genomsyrar alla butiker, avdelning för avdelning. Det har minskat vårt matsvinn, men också ökat kontrollen över beställningar och kunskapen om olika varors hållbarhet.

För projektet Resurskocken tilldelades ICA Malmborgs Tuna Lunds kommuns miljöpris 2019.

Resurskocken

Vi handlar hållbart

I vår värld går hållbarhet och matlust hand i hand i hand.

Svinnsmart

Tack vare flera svinnsmarta projekt har vårt matsvinn nästan försvunnit helt.

Catering

Vi ser till att du får bli gäst på din egen fest.