Letar du efter ett hållbart och proteinrikt livsmedel ska du slå ett öga på blåmusslan. En näringsrik och lättlagad råvara som trots det känns lyxig att bjuda på. Imponera på någon genom att laga en klassisk och smakrik moule mariné, och fyll på förråden med omega 3, B12 och protein samtidigt.
Hög salthalt och kvalité
Blåmusslor finns på flera ställen på den svenska kusten och de växer oftast på stenar eller klippbottnar. Det krävs teknik och erfarenhet för att kunna leverera färska musslor året om, oavsett väder. Dessutom krävs det försiktighet och noggrannhet, eftersom det är lika viktigt att vara snäll mot havet som säker i hanteringen av livsmedlet. Musslorna i våra butiker kommer från Möllesund, men också Gräbbestad, Öresund och Bälten.
Näringsrikt livsmedel i salta vatten
Musslor är ett nyttigt livsmedel med högt näringsinnehåll och är rika på järn, jod, selen, omega 3 och protein. Och i Möllesund är salthalten är hög, vilket betyder att musslorna är större än jämförelsevis musslorna från Östersjön där salthalten är lägre. De är dessutom helt fria från sand och lera, eftersom att de odlas på band och inte kommer i kontakt med havsbotten.


För ett hållbart hav
Håll utkik efter vår egen märkning som hjälper dig göra klimatsmarta val i fiskavdelningen. Förutom MSC och ASC så är KRAV och Världsnaturfonden vägledande i vårt arbete. En trygghet för dig som vill handla utan att kompromissa med miljön.
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Svårighet: Medel.
Tid: under 60 min.
Ingredienser:
1 kg blåmusslor
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
25g smör
2 1/2 dl torrt vitt vin
salt & svartpeppar från kvarnen
Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.


KRAV

Svanen
