ICA Malmborgs Emporia

En historisk tillbakablick 

En modern butik med saluhallskänsla

Tänk dig att du står framför en stor entré som varmt välkomnar dig att handla matvarorna till helgens middag. Entrén leder in dig till en hemtrevlig matbutik, eller är det en saluhall? Det kan vara svårt att avgöra bland delikatessdiskarna. Här hittar du en frukt- och gröntavdelning med egen örtodling och därefter en fiskdisk som inte backar för att ta in de där udda varorna som får smaklökarna att skriva utropstecken. Här är butiken där yngre talanger lyfts, där värdena lyser igenom och där toppen gärna går på golvet. Välkommen till ICA Malmborgs Emporia.

Erfaren handlare i butiken där danskarna storhandlar

ICA Malmborgs Emporia är det senaste tillskottet i Malmborgsfamiljen. Butiken startades av Peter Berlin 2012, samma år som Emporia öppnade. På grund av sitt läge nära bron, har danskarna alltid varit en stark målgrupp till butiken och man har stenkoll på den danska kalendern för att kunna förutse när besöksstatistiken ökar.

2022 tog Johanna Isaksson från Överkalix över butiken. Hon kunde i princip prata ICA flytande innan hon kunde gå, eftersom hennes föräldrar varit ICA-handlare under hela hennes uppväxt. Efter att ha drivit ICA-butiker i 20 år dök möjligheten om Emporia upp och hon tog chansen. 1 januari 2024 valde hon att göra ICA Malmborgs Emporia till den sjunde butiken i Malmborgsgruppen. 

Modern och uppskattad ledarstil

För Johanna Isaksson är det viktigt med inkludering, kontakt mellan ledning och golv. Att yngre talanger lyfts fram till nyckelpersoner och att hon själv finns på golvet en stor del av tiden. Hon vill göra det på sitt sätt, samtidigt som hon vill vårda och ta vara på det som Peter Berlin byggde upp. Som till exempel konceptet “Våra egna goa grejer”, där butiken mer och mer närmar sig restaurangbranschen genom att erbjuda mat lagad på plats.

“Att gå med i Malmborgsgruppen är det bästa vi gjort. Vi har breddat vårt lokala utbud och tagit ett rejält kliv i vårt hållbarhetsarbete.”

Johanna Isaksson, handlare på ICA Malmborgs Emporia
Malmborgs kasse

Hållbart arv som växt in i Malmborgsgruppen

Det fanns redan ett lokalt sortiment och ett hållbarhetstänk när Johanna Isaksson tog över butiken. Men som en del av en större grupp såg hon möjligheten att utöka det ännu mer. Som en del av Malmborgsgruppen kan de nu med gemensamma förhandlingar, ta in fler lokala leverantörer. Och eftersom Emporias fiskdisk sedan länge varit känd, var det inte svårt att ta sig an Malmborgs egen hållbarhetsmärkning “För ett hållbart hav”. På så sätt inspirerar de kunderna till att välja hållbart fiske och goda råvaror på samma gång.

Våra erbjudanden

Veckans erbjudande