Vego

Vill du ta smarta beslut i butikshyllan som gynnar både miljön, hälsan och plånboken? Here vego!

Gör vego till vardag

Vegan? Vegetarian? Flexitarian? Allätare? Vad du än föredrar på menyn blir det enkelt att handla hos oss. Vi lyfter gärna fram växtbaserade alternativ i våra diskar. Personalen finns på plats i avdelningarna för att svara på dina frågor. Och vi plockar in nya spännande produkter från bra leverantörer för att möta högt ställda krav.

Visar vägen till vego

Att välja växtbaserat ska inte kännas krångligt när du handlar på ICA Malmborgs.

Vi har tagit fram vår egen märkning ‘Vego’ som tydligt visar vägen till välsmakande och klimatsmarta matinköp. Hjälper dig att hitta vegetariska och veganska produkter snabbt och lätt.

Här för att stanna

Vegetarisk mat tar allt mer plats i våra diskar. Den är smakrik, spännande och mättande! Vi ser till att lyfta säsongens godaste råvaror och erbjuda dig ett brett och stabilt sortiment när det gäller växtbaserade alternativ till vardag och fest. Följ vår märkning för att få smarrig matinspiration. Vår personal är påläst, så prata gärna vego med oss!

Tummen upp av miljön 

Grönt är skönt, även för klimatet. Att äta mindre kött bidrar till biologisk mångfald och minskade utsläpp av klimatgaser. I ett hushåll kommer majoriteten av ens klimatavtryck från maten på tallriken, och väljer du vego får det positiva effekter på miljön.

Tummen upp av plånboken 

Att skära ner på kött i kosten har flera viktiga hälsofördelar, vilket speglas i Livsmedelsverkets rekommendationer. Att välja vegetariskt protein är i regel billigare än animaliska alternativ, och har ofta längre hållbarhet. Framför allt är det gott och fräscht!

    Svinnsmart

    Tack vare flera svinnsmarta projekt har vårt matsvinn nästan försvunnit helt. Här kan du läsa mer om hur det gick till.